דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 53 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הקעקעת)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קעקעת עיראקי
אחד המאכלים המזוהים עם המטבח העיראקי
  • 1 ללוש את כל מצרכי הבצק מלבד הקמח עד לקבלת בצק רך וגמיש. להוסיף את הקמח ולהמשיך בלישה של 10 דקות (אפשר ללוש במיקסר או ידנית). הבצק שמתקבל הוא מאוד נעים ונוח לעבודה.
  • 2 לכסות בניילון להתפחה למשך כ- 30 דקות.
  • 3 ליצור מהבצק כ- 20 כדורים שווים ושוב לכסות בניילון ולהניח בצד כ- 10 דקות למנוחה. לאחר מכן, מכל כדור להכין נקניק, לסגור כל נקניק לעיגול עם חור גדול באמצע (גלגל) ולהניח על תבנית אפייה.
  • 4 לכסות את הקעקעת ולהתפיח שוב למשך כשעה.
  • 5 לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך כ- 10-15 דקות, עד לקבלת צבע חום בהיר.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוואיג` לאפייה. זמן ההכנה כולל את זמני ההתפחות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 14.2% 11.3% 74.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב