דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 266 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדג
  • דג פרידה - 4 פילה - סה"כ (400 גרם)
    2 דגי דניס מפולטים ללא עצמות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    לצריבת הדניס
  • הרוטב
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
  • צלפים במי מלח - כף (18 גרם)
    צלפים מניאטורים מומלצים
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • העדשים המוקפצות
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    ירוקות
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוך לקוביות
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • מלח - כפית שטוחה
    לבישול הירקות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
    1/8 כפית - לפי הטעם
  • מים לבישול - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דניס בויניגרט חם על מצע של עדשים מוקפצות
פילה דניס בתיבול מושלם
  • הכנת הדג:
  • מחממים מחבת פסים וכאשר המחבת חמה ומעלה מעט עשן מוסיפים כף שמן זית וצורבים את הדג. מניחים את צד העור ראשון כלפי מטה, אח"כ הופכים לצד שני.
  • הכנת הרוטב:
  • בסיר קטן שמים את כל המצרכים ומחממים מעט (כדקה - לא מרתיחים).
  • בישול העדשים:
  • 1 בסיר קטן שמים את העדשים (מומלץ לבשל אותם עם גזר ובצל מקולפים ושלמים ועלה דפנה על מנת לקבל יותר טעם. רק לבישול עצמו כמו ציר ירקות, לא משתמשים בהם לאחר מכן) ומכסים במים.
  • 2 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ- 25 דקות עד רכות.
  • 3 מסננים מהמים.
  • בישול תפוח האדמה והגזר (כל ירק מבושל בנפרד - אופן ההכנה זהה):
  • 1 מקלפים את תפוח האדמה/הגזרים וחותכים לקוביות.
  • 2 מרתיחים מים עם מלח ומביאים לרתיחה.
  • 3 כאשר המים רותחים שמים את קוביות תפוח האדמה/הגזרים, ומבשלים עד רכות למשך כ- 8 דקות (תלוי בגודל הקוביות).
  • 4 מסננים ושוטפים במים קרים (על מנת לעצור את הבישול).
  • הכנת העדשים המוקפצות:
  • 1 מחממים מחבת, מוסיפים כף שמן זית ואת תפוח האדמה, העדשים והגזר.
  • 2 מקפיצים עד להשחמה קלה ומתבלים במלח ופלפל לבן.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מניחים במרכז הצלחת 4 כפות גדולות של עדשים מוקפצות.
  • 2 מניחים על העדשים את הדג הצרוב.
  • 3 שמים שתי כפות מהרוטב על הדג.
  • 4 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הגזר, הבצל ועלה הדפנה לבישול העדשים. שיטת ההכנה כוללת צריבה ובישול. הצלפים המניאטורים יותר עדינים בטעם ויותר מיוחדים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.8% 11% 36.8% 37.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב