דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 571 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסיר)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק חרירה צמחוני
מרק חרירה מרוקאי ללא בשר
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס למשך לילה שלם. למחרת להרתיח ולבשל בסיר עם מים לפחות פעמיים (עצלנים יכולים להשתמש בחומוס מקופסת שימורים ולסנן נוזלים).
  • 2 בסיר גדול לחמם את השמן ולטגן את הבצל. להוסיף את הפפריקה ולהמשיך לטגן, להוסיף את העגבניות והגזר, להמשיך לערבב ולטגן היטב.
  • 3 להוסיף את גרגירי החומוס (המבושלים), הסלרי והמים (בזהירות) ולערבב היטב. להוסיף את התיבול, העדשים, הירק ורסק העגבניות (לבדוק ולתקן טעמים).
  • 4 לערבב את הקמח עם מעט מים (שלא יהיו גושים) ולהוסיף עם מטרפה ידנית למרק (מסמיך את המרק - לא חובה). להוסיף את האטריות הדקות למרק (גם כן גורמות להסמכת המרק).
  • 5 לסחוט לימון שלם, להוסיף למרק ולבשל כ- 30 דקות נוספות. מתקבל מרק חרירה צמחוני מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.3% 6.7% 16.3% 60.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב