דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 214 גרם למנה\יחידה (מנה שווה ל- 2 פילטים (סה"כ 4 פילטים מ- 2 דגי דניס))

  • הרוטב
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/8 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פסטו - 1/2 כפית - סה"כ (5 גרם)
  • חמאת פסטו - כף אחת
    ראו הסבר כיצד להכין
  • הדג
  • דג פרידה - 4 פילה - סה"כ (400 גרם)
    2 דגי דניס מפולטים ללא עצמות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
    לצריבת הדג

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פילה דניס צרוב בחמאת פסטו ולימון
שילוב טעים של פסטו ולימון
  • הכנת חמאת הפסטו (משתמשים רק בכף):
  • 1 מרככים 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (תהליך זה לוקח כשעתיים).
  • 2 כאשר החמאה רכה מוסיפים לה 4 כפיות פסטו.
  • 3 מערבבים בעזרת מרית לאיחוד המצרכים, משאירים כף אחת למנת הדג ואת היתרה מעבירים לקופסא ושומרים במקרר.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 בסיר קטן שמים את כף חמאת הפסטו, מיץ הלימון, המלח והפלפל הלבן, מערבבים ומחממים מעט (לא מרתיחים) על אש נמוכה כדקה.
  • 2 מכבים את האש, מוסיפים את חצי כפית הפסטו ומערבבים.
  • 3 להגשה שמים כף מהרוטב על הדג.
  • הכנת הדג:
  • 1 מתבלים את הדגים (שני דגי דניס מפולטים ונקיים מעצמות) במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
  • 2 מחממים מחבת פסים, כאשר המחבת חמה ומעלה מעט עשן מוסיפים את שמן הזית וצורבים את הדג (מניחים את צד העור ראשון כלפי מטה ולאחר מכן הופכים לצד שני).
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש על מצע של אורז.

הערך התזונתי לא כולל את כף חמאת הפסטו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 10.5% 87.8% 1.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב