דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות מ- 2 פיצות גדולות או 4 קטנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פיצה משגעת
פיצה ביתית טעימה במיוחד
  • הכנת הבצק:
  • 1 במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה לערבל את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר. להוסיף את המים הפושרים (לא בבת אחת ואולי אף לא צריך את כל הכמות) ושמן הזית, ולהמשיך ללוש היטב מספר דקות.
  • 2 להוסיף את המלח ושוב ללוש כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 להכניס את הבצק לקערה מקומחת ולכסות בניילון רגיל למשך כשעה-שעה וחצי (תלוי במזג האוויר) עד להכפלת הנפח. טיפ: לכסות בניילון רגיל ולהכניס למיקרוגל - לא להפעיל את המיקרוגל - זה מזרז את התהליך).
  • 4 להוציא את האוויר על ידי לישה עדינה ושוב להתפיח כחצי שעה נוספת.
  • 5 לפתוח את הבצק עם הידיים באמצעות כריות האצבעות וכריות כף היד, ולאחר מכן לרדד מעט עם מערוך (יותר עם הידיים). אם שמים על תבנית תנור רגילה אז לרפד בנייר אפייה, ואם על תבנית עגולה או אבן טבון מומלץ לפזר מעט קמח.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 במג`ימיקס או בכל מכשיר שיש בבית לערבב את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המלח, הסוכר, האורגנו היבש והבזיליקום (לא חובה בזיליקום, אפשר כל טעם אחר כמו למשל שיני שום).
  • 2 למרוח על הפיצה את הרוטב, לפזר בנדיבות גבינה צהובה מגורדת וגבינה צפתית מגורדת (או גבינה בולגרית).
  • 3 לפזר מעל הגבינות זיתים, פטריות שמפיניון טריות, עגבניות שרי, פלפל חריף, תירס או כל תוספת אחרת שאוהבים (אין גבול לדמיון).
  • אפיית הפיצה:
  • 1 לאפות על אבן טבון במשך כ- 20-30 דקות עד שהגבינה נמסה והתחתית קריספית, או בתנור בחום של 180-200 מעלות (תלוי בתנור) במשך כ- 30-35 דקות (לבדוק אם מוכן תוך כדי האפייה). אני אישית אופה על אבן טבון, אך למי שאין אז לאפות בתבנית תנור עם נייר אפייה - יוצא מעולה!
  • 2 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כוס מידה אוניברסלית.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 7.9% 19.8% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב