דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיצה משגעת
פיצה משגעת
פיצה משגעת
פיצה ביתית טעימה במיוחד

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות מ- 2 פיצות גדולות או 4 קטנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה לערבל את הקמח ביחד עם השמרים והסוכר. להוסיף את המים הפושרים (לא בבת אחת ואולי אף לא צריך את כל הכמות) ושמן הזית, ולהמשיך ללוש היטב מספר דקות.
  • 2 להוסיף את המלח ושוב ללוש כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 להכניס את הבצק לקערה מקומחת ולכסות בניילון רגיל למשך כשעה-שעה וחצי (תלוי במזג האוויר) עד להכפלת הנפח. טיפ: לכסות בניילון רגיל ולהכניס למיקרוגל - לא להפעיל את המיקרוגל - זה מזרז את התהליך).
  • 4 להוציא את האוויר על ידי לישה עדינה ושוב להתפיח כחצי שעה נוספת.
  • 5 לפתוח את הבצק עם הידיים באמצעות כריות האצבעות וכריות כף היד, ולאחר מכן לרדד מעט עם מערוך (יותר עם הידיים). אם שמים על תבנית תנור רגילה אז לרפד בנייר אפייה, ואם על תבנית עגולה או אבן טבון מומלץ לפזר מעט קמח.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 במג`ימיקס או בכל מכשיר שיש בבית לערבב את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המלח, הסוכר, האורגנו היבש והבזיליקום (לא חובה בזיליקום, אפשר כל טעם אחר כמו למשל שיני שום).
  • 2 למרוח על הפיצה את הרוטב, לפזר בנדיבות גבינה צהובה מגורדת וגבינה צפתית מגורדת (או גבינה בולגרית).
  • 3 לפזר מעל הגבינות זיתים, פטריות שמפיניון טריות, עגבניות שרי, פלפל חריף, תירס או כל תוספת אחרת שאוהבים (אין גבול לדמיון).
  • אפיית הפיצה:
  • 1 לאפות על אבן טבון במשך כ- 20-30 דקות עד שהגבינה נמסה והתחתית קריספית, או בתנור בחום של 180-200 מעלות (תלוי בתנור) במשך כ- 30-35 דקות (לבדוק אם מוכן תוך כדי האפייה). אני אישית אופה על אבן טבון, אך למי שאין אז לאפות בתבנית תנור עם נייר אפייה - יוצא מעולה!
  • 2 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כוס מידה אוניברסלית.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)153177
חלבונים (גרם)6.98 8.07
פחמימות (גרם)2529
מתוכן סוכרים (גרם)1.1 1.27
שומנים (גרם)2.79 3.23
מתוכם שומן רווי (גרם)0.82 0.95
כולסטרול (מ"ג)3 3.47
נתרן (מ"ג)619.41716.6
סיבים תזונתיים (גרם)0.06 0.07
מים (גרם)19.0922.08
ויטמין A (מק"ג)1.421.64
ויטמין B (מק"ג)16.0818.6
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)00
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.60.69
ויטמין C (מ"ג)1.381.6
ויטמין E (מ"ג)0.030.03
ויטמין K (מק"ג)1,5561,800
סידן (מ"ג)86.0399.53
ברזל (מ"ג)0.070.08
מגנזיום (מ"ג)4.254.91
זרחן (מ"ג)0.460.53
אבץ (מ"ג)0.010.01
אשלגן (מ"ג)3.323.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 7.9% 19.8% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.