דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (23-28 סופגניות דונאטס (תלוי בגודל הדונאטס))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סופגניות דונאטס
סופגניות דונאטס ביתיות לחנוכה
  • 1 לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר מצרכי הבצק (להוסיף את המים בהדרגה לפי מידת הצורך עד שיתקבל בצק רך. כמות המים משתנה לפי סוג קמח וגם לפי תנאי מזג האוויר) וללוש היטב כ- 10 דקות עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  • 2 לשמן מעט את הבצק עם כף שמן בערך, לכסות בניילון ולהתפיח כ- 45-50 דקות. ללוש מעט שוב ולהתפיח כ- 15 דקות נוספות.
  • 3 לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ- 2 ס"מ, לקרוץ עיגולים בגודל שרוצים, לקרוץ חור נוסף קטן במרכז ליצירת צורה של דונאטס, להניח בתבנית ריבועים קטנים של נייר אפייה ועליהם להניח את הדונאטס לפני הטיגון.
  • 4 להכין את כל הדונאטס בצורה הזו, לחמם שמן עמוק (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), להתחיל לטגן את הדונאטס עם נייר האפייה ולאחר 2 שניות להוציא את הנייר בזהירות. לטגן משני הצדדים במשך כ- 2-3 דקות מכל צד.
  • 5 להוציא את הדונאטס לנייר סופג, להכין בקערה קטנה את הסוכר ולטבול בו את הדונאטס משני הצדדים בעודם חמים.
  • 6 הרי לכם דונאטס נפלאים מצופים סוכר לכבוד חנוכה.
  • 7 בתיאבון חיוך

כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות הדונאטס במהלך הטיגון. יש לטגן את הדונאטס בשמן עמוק (כליטר שמן לטיגון).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 25.2% 8.1% 66.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב