דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 234 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מקולף וחתוך לקוביות
  • תפוח אדמה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (338 גרם)
    מקולפים וחתוכים לקוביות
  • בטטה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם)
    מקולפות וחתוכות לפלחים
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מקולפים וחתוכים לפלחים
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    להקפצת הירקות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
    קצוצה דק
  • אבקת מרק בטעם עוף - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (4 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/3 כפית שטוחה
  • כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק כתום טעים
מרק כתום שתמיד כיף לאכול (לא משנה מתי)
  • 1 לטגן את הבצל יחד עם שאר הירקות ולהקפיץ כ- 5 דקות על אש גבוהה.
  • 2 להוסיף כליטר מים (עד לכיסוי הירקות).
  • 3 להוסיף את הפטרוזיליה, להביא לרתיחה ולבשל כ- 30 דקות על אש נמוכה-בינונית עד להתרככות הירקות (להוסיף את התבלינים לקראת סוף הבישול).
  • 4 לטחון את המרק במעבד מזון יחד עם המים עד למרקם אחיד. אפשרות נוספת היא לערבב את המרק כמו שהוא ולהשאיר אותו כך עם הירקות החתוכים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 12.9% 6.3% 70.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב