דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק כתום טעים
מרק כתום טעים
מרק כתום שתמיד כיף לאכול (לא משנה מתי)

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 234 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מקולף וחתוך לקוביות
  • תפוח אדמה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (338 גרם)
    מקולפים וחתוכים לקוביות
  • בטטה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (626 גרם)
    מקולפות וחתוכות לפלחים
  • גזר - 2 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    מקולפים וחתוכים לפלחים
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    להקפצת הירקות
  • פטרוזיליה - 1/2 כוס-קצוץ - סה"כ (25 גרם)
    קצוצה דק
  • אבקת מרק בטעם עוף - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (4 גרם)
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/3 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל יחד עם שאר הירקות ולהקפיץ כ- 5 דקות על אש גבוהה.
  • 2 להוסיף כליטר מים (עד לכיסוי הירקות).
  • 3 להוסיף את הפטרוזיליה, להביא לרתיחה ולבשל כ- 30 דקות על אש נמוכה-בינונית עד להתרככות הירקות (להוסיף את התבלינים לקראת סוף הבישול).
  • 4 טוחנים את המרק במעבד מזון יחד עם המים עד למרקם אחיד. אפשרות נוספת היא לערבב את המרק כמו שהוא ולהשאיר אותו כך עם הירקות החתוכים.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)21090
חלבונים (גרם)3.18 1.36
פחמימות (גרם)3615
מתוכן סוכרים (גרם)8.82 3.78
שומנים (גרם)6.5 2.79
מתוכם שומן רווי (גרם)1 0.43
נתרן (מ"ג)644.21275.89
סיבים תזונתיים (גרם)5.24 2.24
מים (גרם)184.0878.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,168500.26
ויטמין B (מ"ג)3.341.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.640.7
ויטמין B5 (מ"ג)1.020.44
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)26.2111.23
ויטמין C (מ"ג)25.5610.95
ויטמין E (מ"ג)1.420.61
ויטמין K (מק"ג)77.2933.1
סידן (מ"ג)55.4523.75
ברזל (מ"ג)1.40.6
מגנזיום (מ"ג)38.5216.5
זרחן (מ"ג)77.4233.16
אבץ (מ"ג)0.530.23
אשלגן (מ"ג)574.78246.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.3% 12.8% 6.3% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.