דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 426 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
  • דלעת - 2 כוסות של קוביות - סה"כ (240 גרם)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
    2 סנטימטר ג`ינג`ר טרי
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    כתומות
  • מים - 6 כוסות - סה"כ (1.44 ליטר)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - שורש בינוני (40 גרם)
    טרייה
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    טרייה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק כתום קל להכנה
מרק כתום טעים וחם
  • 1 חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
  • 2 מחממים את שמן הזית בסיר גדול` מוסיפים את הירקות והג`ינג`ר, מטגנים את הירקות כ- 6 דקות עד להתרככות, מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את המים, המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה והכוסברה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים, מבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים לחלוטין והמרק מוכן.
  • 4 טוחנים בעזרת בלנדר יד למרקם הרצוי ומגישים מרק כתום טעים וחם.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.6% 6.1% 15.4% 57.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב