דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק כתום קל להכנה
מרק כתום קל להכנה
מרק כתום קל להכנה
מרק כתום טעים וחם

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 426 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • כרישה - גודל ממוצע (200 גרם)
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
  • דלעת - 2 כוסות של קוביות - סה"כ (240 גרם)
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • שורש ג`ינג`ר - כפית-קצוץ (5 גרם)
    2 סנטימטר ג`ינג`ר טרי
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    כתומות
  • מים - 6 כוסות - סה"כ (1.44 ליטר)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • פטרוזיליה - שורש בינוני (40 גרם)
    טרייה
  • כוסברה - צרור (92 גרם)
    טרייה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות.
  • 2 מחממים את שמן הזית בסיר גדול` מוסיפים את הירקות והג`ינג`ר, מטגנים את הירקות כ- 6 דקות עד להתרככות, מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את המים, המלח, הפלפל השחור, הפטרוזיליה והכוסברה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים, מבשלים כחצי שעה או עד שהירקות רכים לחלוטין והמרק מוכן.
  • 4 טוחנים בעזרת בלנדר יד למרקם הרצוי ומגישים מרק כתום טעים וחם.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לאתר של ליאת בן-יהודה לביד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18343
חלבונים (גרם)8.37 1.97
פחמימות (גרם)327
מתוכן סוכרים (גרם)6.14 1.44
שומנים (גרם)3.31 0.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.51 0.12
נתרן (מ"ג)552.21129.71
סיבים תזונתיים (גרם)11.23 2.64
מים (גרם)378.7188.96
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)803.99188.86
ויטמין B (מ"ג)3.730.88
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.670.39
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)156.7536.82
ויטמין C (מ"ג)23.725.57
ויטמין E (מ"ג)1.720.4
ויטמין K (מק"ג)150.0135.24
סידן (מ"ג)81.6519.18
ברזל (מ"ג)3.520.83
מגנזיום (מ"ג)64.4815.15
זרחן (מ"ג)171.1840.21
אבץ (מ"ג)1.690.4
אשלגן (מ"ג)681.16160
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.110.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.110.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
20.6% 6.1% 15.4% 57.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.