מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 452 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
פירה מתפוחי אדמה ובטטות
- 1 קולפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לקוביות גדולות. מרתיחים בסיר גדול ליטר מים רותחים ושמים בפנים את תפוחי האדמה החתוכים והבטטות החתוכות. מכסים עם מכסה ומשאירים פתח קטן ליציאת האדים.
- 2 לבינתיים מכינים את שבבי הבצל המקורמלים: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הסגול הקצוץ. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את הסוכר ומדי פעם מערבבים עד להשחמה קלה של הבצל. מסירים מהאש ומצננים.
- 3 כאשר תפוחי האדמה מתרככים, מסירים את הסיר מהגז ובאמצעות כוס חד פעמית לשתייה חמה שומרים כוס ממי בישול הפירה בצד.
- 4 מסננים את שאר המים ומחזירים את תפוחי האדמה והבטטות לסיר. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור הגרוס, המוסקט (לא חובה), מעט ממי בישול הפירה ששמרנו בצד (כ- 1/4 כוס) ואת שבבי הבצל המטוגנים.
- 5 טוחנים את הפירה בעזרת מוט בלנדר או בעזרת מועך פירה עד לקבלת מרקם סמיך ומעט גושי. מוסיפים במידת הצורך את שארית כוס מי הפירה ששמרנו בצד.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
8.9% |
6.8% |
6.5% |
77.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב