דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 112 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם ירקות ופירות יבשים
מנת האורז המושלמת
  • 1 מרתיחים כ- 2 ליטר מים בסיר, מוסיפים את כף המלח ואת האורז, מבשלים כ- 8 דקות (בישול חלקי) תוך כדי ערבוב מדי פעם ומסננים.
  • 2 מטגנים את הבצל ב- 2 כפות מהשמן במחבת עד הזהבה. מוסיפים את הגזר, רבע כפית אבקת הקארי והפלפל השחור, וממשיכים לטגן כ- 5 דקות. מוציאים לכלי נפרד.
  • 3 לשמן שנותר במחבת מוסיפים את השקדים ומזהיבים קלות. מוסיפים את הצימוקים והחמוציות, מערבבים עוד כדקה ומכבים את האש (כשליש מהכמות אפשר לשמור לעיטור).
  • 4 בסיר יציקה קטן (קוטר 22) מחממים את 2 כפות השמן הנותרות, מוסיפים את הכורכום ורבע כפית אבקת הקארי שנותרה ומערבבים. מוסיפים כשליש מכמות האורז ומכסים את תחתית הסיר.
  • 5 לשאר האורז מוסיפים את הירקות והפירות היבשים המטוגנים ומערבבים. מוסיפים לסיר, מיישרים ומהדקים מעט. משהים כ- 5 דקות על אש גבוהה (ליצירת תחתית זהובה וקריספית).
  • 6 מערבבים בחצי כוס המים הרותחים את המלח והשמן, ויוצקים בהדרגה מעל האורז.
  • 7 מכסים את הסיר, על אש קטנה מבשלים כ- 30 דקות ומוכן.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר יציקה קטן (קוטר 22).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 12.5% 8.5% 74.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב