דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 130 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עדשים - כוס (170 גרם)
    ירוקות
  • קינואה -  כוסות - סה"כ (257 גרם)
    לבנה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון הבצל
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    מגורר בפומפייה (על קליפתו)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • חוויאג` למרק - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל קינואה ועדשים
תבשיל טבעוני ללא גלוטן טעים ובריא לצהריים
  • 1 משרים את העדשים הירוקות ללילה בקערה עם הרבה מים ומסננים.
  • 2 משרים את הקינואה הלבנה בקערה עם הרבה מים לכחצי שעה ומסננים.
  • 3 במחבת גדולה ורחבה עם מכסה מטגנים את הבצל הקצוץ כ- 5 דקות בשמן הזית.
  • 4 מוסיפים לבצל את השום והגזר, מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
  • 5 מוסיפים לבצל את העדשים והקינואה, מכסים במים רותחים כס"מ מעל הקינואה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
  • 6 מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות (מערבבים מדי פעם). אם נגמרים המים והקינואה עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל.
  • 7 מגישים חם, טעים גם קר.
  • 8 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית העדשים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 8.5% 16.2% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב