דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל טבעוני ללא גלוטן טעים ובריא לצהריים

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עדשים - כוס (170 גרם)
    ירוקות
  • קינואה -  כוסות - סה"כ (257 גרם)
    לבנה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה (לטיגון הבצל)
  • שום - 3 שיניים
    קצוצות
  • גזר - יחידה גדולה (261 גרם)
    מגורר בפומפייה (על קליפתו)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • חוויאג` למרק - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את העדשים הירוקות ללילה בקערה עם הרבה מים ומסננים.
  • 2 משרים את הקינואה הלבנה בקערה עם הרבה מים לכחצי שעה ומסננים.
  • 3 במחבת גדולה ורחבה עם מכסה מטגנים את הבצל הקצוץ כ- 5 דקות בשמן הזית. מוסיפים לבצל את השום והגזר, מערבבים ומטגנים כ- 5 דקות נוספות.
  • 4 מוסיפים לבצל את העדשים והקינואה, מכסים במים רותחים כס"מ מעל הקינואה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים.
  • 5 מערבבים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות (מערבבים מדי פעם). אם נגמרים המים והקינואה עדיין לא מוכנה, מוסיפים עוד קצת מים רותחים וממשיכים לבשל. מגישים חם, טעים גם קר.
  • 6 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית העדשים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)258194
חלבונים (גרם)10.99 8.26
פחמימות (גרם)4131
מתוכן סוכרים (גרם)3.49 2.62
שומנים (גרם)5.79 4.35
מתוכם שומן רווי (גרם)0.81 0.61
נתרן (מ"ג)132.5599.57
סיבים תזונתיים (גרם)10.37 7.79
מים (גרם)72.8154.69
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)278.72209.37
ויטמין B (מ"ג)3.282.47
ויטמין B1 (מ"ג)0.340.26
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.13
ויטמין B3 (מ"ג)1.341.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.840.63
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.31
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)171.53128.85
ויטמין C (מ"ג)5.083.81
ויטמין E (מ"ג)1.240.93
ויטמין K (מק"ג)5.94.43
סידן (מ"ג)50.9938.3
ברזל (מ"ג)3.42.55
מגנזיום (מ"ג)97.8673.51
זרחן (מ"ג)270.78203.4
אבץ (מ"ג)2.21.65
אשלגן (מ"ג)542.21407.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.230.93
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.110.83
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.570.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.510.38

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.2% 8.5% 16.1% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.