דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינואה בריאה עם מגוון ירקות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 247 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לפסים דקים
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לרצועות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות קצוצות
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
  • אבקת מרק בצל - כפית שטוחה (7 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • קינואה -  כוסות - סה"כ (257 גרם)
    קינואה לבנה שטופה ומסוננת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הירקות החתוכים, מערבבים מדי פעם ומבשלים במכסה סגור כרבע שעה.
  • 2 מוסיפים לירקות את התבלינים וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות.
  • 3 בזמן בישול הירקות מבשלים את הקינואה בסיר עם הרבה מים (כ- 3 כוסות, או שמבשלים בכוס וחצי מים והם נספגים בקינואה). כשהקינואה מתרככת (לאחר כרבע שעה) מסננים אותה מהמים ומוסיפים אותה למחבת עם הירקות.
  • 4 מערבבים הכל יחד בעדינות במחבת על אש נמוכה לכ- 5 דקות למיזוג הטעמים ומגישים מיד.
  • 5 טעים גם למחרת כשקר. בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)279113
חלבונים (גרם)8.57 3.47
פחמימות (גרם)4217
מתוכן סוכרים (גרם)6.18 2.5
שומנים (גרם)9.33 3.78
מתוכם שומן רווי (גרם)1.31 0.53
נתרן (מ"ג)214.5186.85
סיבים תזונתיים (גרם)6.18 2.5
מים (גרם)183.2374.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)216.5287.66
ויטמין B (מ"ג)5.372.17
ויטמין B1 (מ"ג)0.250.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.12
ויטמין B3 (מ"ג)2.941.19
ויטמין B5 (מ"ג)1.30.53
ויטמין B6 (מ"ג)0.470.19
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)113.2145.83
ויטמין C (מ"ג)96.9439.25
ויטמין D (מק"ג)0.180.07
ויטמין E (מ"ג)1.820.74
ויטמין K (מק"ג)5.92.39
סידן (מ"ג)55.0822.3
ברזל (מ"ג)3.141.27
מגנזיום (מ"ג)110.6644.8
זרחן (מ"ג)275.15111.39
אבץ (מ"ג)20.81
אשלגן (מ"ג)664.93269.2
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.610.65
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.150.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.440.58
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.720.29
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.640.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 14.1% 12.9% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.