דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 247 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לפסים דקים
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לרצועות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות קצוצות
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
  • אבקת מרק בצל - כפית שטוחה (7 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • קינואה -  כוסות - סה"כ (257 גרם)
    קינואה לבנה שטופה ומסוננת

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל קינואה עם ירקות
קינואה בריאה עם מגוון ירקות
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הירקות החתוכים, מערבבים מדי פעם ומבשלים במכסה סגור כרבע שעה.
  • 2 מוסיפים לירקות את התבלינים וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות.
  • 3 בזמן בישול הירקות מבשלים את הקינואה בסיר עם הרבה מים (כ- 3 כוסות, או שמבשלים בכוס וחצי מים והם נספגים בקינואה). כשהקינואה מתרככת (לאחר כרבע שעה) מסננים אותה מהמים ומוסיפים אותה למחבת עם הירקות.
  • 4 מערבבים הכל יחד בעדינות במחבת על אש נמוכה לכ- 5 דקות למיזוג הטעמים ומגישים מיד.
  • 5 טעים גם למחרת כשקר. בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 14.1% 12.9% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב