דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל קינואה מושלם לצהריים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 180 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • קינואה טריו אורגנית - 2 כוסות - סה"כ (342 גרם)
  • פולי סויה מוקפאים - אדממה - 1/2 שקית - סה"כ (225 גרם)
    ירוקים, קפואים וקלופים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון הירקות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    קצוץ לקוביות קטנות
  • קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • מלח גס - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • חוויאג` - 1/4 כפית
    לפי הטעם
  • צ`ילי חריף יבש - 1/4 כפית
    לא חובה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הקינואה במים עד שהיא מוכנה (כ- 20-30 דקות).
  • 2 מבשלים את פולי הסויה בהרבה מים, כשהמים מגיעים לרתיחה מבשלים למשך עוד 5 דקות ומסננים מהמים.
  • 3 במחבת רחבה מטגנים את הירקות עד ריכוך (כרבע שעה).
  • 4 מוסיפים את התבלינים ומערבבים עם הירקות שבמחבת.
  • 5 מוסיפים למחבת עם הירקות את הקינואה המבושלת ואת פולי הסויה המבושלים, ומערבבים הכל יחד למיזוג טעמים למשך כ- 5 דקות על אש נמוכה.
  • 6 מגישים ואוכלים חם. טעים גם קר!
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החוויאג` והצ`ילי החריף היבש. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)289161
חלבונים (גרם)11.75 6.55
פחמימות (גרם)4425
מתוכן סוכרים (גרם)3.56 1.98
שומנים (גרם)8.61 4.8
מתוכם שומן רווי (גרם)0.64 0.36
נתרן (מ"ג)121.4167.61
סיבים תזונתיים (גרם)5.05 2.81
מים (גרם)84.5547.08
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)144.6880.57
ויטמין B (מ"ג)0.680.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.350.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)15.628.7
ויטמין C (מ"ג)11.166.21
ויטמין E (מ"ג)0.890.5
ויטמין K (מק"ג)3.812.12
סידן (מ"ג)53.0529.54
ברזל (מ"ג)42.23
מגנזיום (מ"ג)14.68.13
זרחן (מ"ג)248.69138.49
אבץ (מ"ג)0.260.14
אשלגן (מ"ג)483.01268.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 12.3% 16.8% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.