דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • אורז בסמטי מלא - כוס (146 גרם)
    איכותי
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    או שמן קנולה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 שיניים
    כתושות
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • מלח - 2 כפיות שטוחות
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מים רותחים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז מלא עם גזר
גם טעים וגם בריא
  • 1 להשרות את האורז המלא בכלי עם מים רותחים כחצי שעה לפחות בצד, ולאחר מכן לסנן מנוזלים.
  • 2 לחמם בסיר את השמן ולטגן מעט את הבצל תוך כדי ערבוב.
  • 3 להוסיף את השום ולערבב.
  • 4 להוסיף את האורז המושרה והגזרים החתוכים לקוביות, ולהמשיך לערבב כ- 4-5 דקות לפחות (אל דאגה, האורז המלא לא נשרף כמו האורז הלבן).
  • 5 להוסיף 2 כוסות מים רותחים, מלח, פלפל שחור גרוס ותבלינים נוספים שאוהבים לפי הטעם. לערבב היטב, לכסות במכסה, להוריד לאש בינונית ולהמשיך לבשל כ- 30-40 דקות.
  • 6 לערבב מעט ולראות שאין נוזלים מיותרים בסיר. לכבות את האש, לכסות את הסיר עם מגבת ומעל עם המכסה ולהניח בצד לעוד כחצי שעה.
  • 7 מומלץ לאכול עם קערת סלט טרי, כמובן שאפשר עם תוספת בשרית או כפי שאתם אוהבים לאכול אורז מלא טעים ובריא.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הוא כל כך בריא ולא הרבה אוהבים אותו... גם לי לקח זמן להתרגל אליו והוא נפלא וטעים! אני מכינה אותו בצורה כזאת וכמובן אפשר להוסיף לתוכו ירק (שמיר, אפונה, קישואים חתוכים ועוד).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 10.3% 8.4% 71.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב