מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 375 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- עדשים - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
- שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
- פטריות - חבילה (210 גרם)
- גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
- ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
- מלח ים - 1/2 כפית שטוחה
- אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
- כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
- צ`ילי יבש - 1/2 כפית
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
טעים ומזין
- 1 מבשלים את העדשים (שהושרו בהרבה מים למשך כשעתיים קודם לכן וסוננו) בסיר עם הרבה מים למשך כ- 20 דקות עד לריכוך ומסננים.
- 2 במחבת גדולה עם מכסה מטגנים את הבצל בשמן הזית למשך כ- 5 דקות.
- 3 מוסיפים למחבת את קוביות הפטריות, הגזר והברוקולי ומערבבים. מטגנים עוד כ- 5 דקות.
- 4 מתבלים, מוסיפים את העדשים הירוקות למחבת, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים עוד כ- 5 דקות על אש נמוכה.
- 5 מערבבים קלות ומגישים חם.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי היבש.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
23.3% |
6.1% |
18.9% |
51.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב