דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 375 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עדשים - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
    ירוקות, מושרות ומסוננות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    שמפיניון - חתוכות לקוביות
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    חתוך לקוביות
  • ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
    טרי וחתוך לקוביות כולל הגזעים
  • מלח ים - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • צ`ילי יבש - 1/2 כפית
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ירקות מוקפצים עם עדשים ירוקות
טעים ומזין
  • 1 מבשלים את העדשים (שהושרו בהרבה מים למשך כשעתיים קודם לכן וסוננו) בסיר עם הרבה מים למשך כ- 20 דקות עד לריכוך ומסננים.
  • 2 במחבת גדולה עם מכסה מטגנים את הבצל בשמן הזית למשך כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים למחבת את קוביות הפטריות, הגזר והברוקולי ומערבבים. מטגנים עוד כ- 5 דקות.
  • 4 מתבלים, מוסיפים את העדשים הירוקות למחבת, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים עוד כ- 5 דקות על אש נמוכה.
  • 5 מערבבים קלות ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי היבש.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
23.3% 6.1% 18.9% 51.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב