דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ירקות מוקפצים עם עדשים ירוקות
ירקות מוקפצים עם עדשים ירוקות
טעים ומזין

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 375 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • עדשים - 2 כוסות - סה"כ (340 גרם)
    ירוקות, מושרות ומסוננות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ לקוביות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    שמפיניון - חתוכות לקוביות
  • גזר - יחידה גדולה ללא קליפה (238 גרם)
    חתוך לקוביות
  • ברוקולי - יחידה בינונית (354 גרם)
    טרי וחתוך לקוביות כולל הגזעים
  • מלח ים - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • צ`ילי יבש - 1/2 כפית
    לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את העדשים (שהושרו בהרבה מים למשך כשעתיים קודם לכן וסוננו) בסיר עם הרבה מים למשך כ- 20 דקות עד לריכוך ומסננים.
  • 2 במחבת גדולה עם מכסה מטגנים את הבצל בשמן הזית למשך כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים למחבת את קוביות הפטריות, הגזר והברוקולי ומערבבים. מטגנים עוד כ- 5 דקות.
  • 4 מתבלים, מוסיפים את העדשים הירוקות למחבת, מערבבים, מכסים במכסה ומבשלים עוד כ- 5 דקות על אש נמוכה.
  • 5 מערבבים קלות ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הצ`ילי היבש.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)465124
חלבונים (גרם)26.75 7.14
פחמימות (גרם)7320
מתוכן סוכרים (גרם)9.84 2.63
שומנים (גרם)8.7 2.32
מתוכם שומן רווי (גרם)1.33 0.35
נתרן (מ"ג)420.71112.26
סיבים תזונתיים (גרם)32.97 8.8
מים (גרם)260.0369.39
ויטמין A (מק"ג)576.88153.94
ויטמין B (מ"ג)12.113.23
ויטמין B1 (מ"ג)0.910.24
ויטמין B2 (מ"ג)0.490.13
ויטמין B3 (מ"ג)5.571.49
ויטמין B5 (מ"ג)3.730.99
ויטמין B6 (מ"ג)0.880.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)532.87142.19
ויטמין C (מ"ג)69.6318.58
ויטמין D (מק"ג)0.280.07
ויטמין E (מ"ג)2.380.63
ויטמין K (מק"ג)137.8636.79
סידן (מ"ג)122.6132.72
ברזל (מ"ג)8.372.23
מגנזיום (מ"ג)143.8738.39
זרחן (מ"ג)535142.76
אבץ (מ"ג)5.211.39
אשלגן (מ"ג)1,534409.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.810.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.60.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.240.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.220.06

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
23.3% 6.1% 18.9% 51.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.