מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 335 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))
- הקינואה
- קינואה - כוס (171 גרם)
- שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- הירקות
- שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
- דלורית - יחידה בינונית ללא קליפה (775 גרם)
- קישוא - יחידה בינונית (218 גרם)
- פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
- שום - 3 שיניים
- מלח - 1/2 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
תבשיל צבעוני ובריא
- 1 לשטוף את הקינואה ולסנן.
- 2 לחמם את השמן, להוסיף את הקינואה ולטגן כדקה או שתיים.
- 3 להוסיף את המים והמלח, ולבשל על להבה נמוכה כ- 20 דקות כמו אורז.
- 4 לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות, לטגן אותם בשמן ולהוסיף את התבלינים (להוסיף גם 1/4 כוס מים רק במקרה הצורך).
- 5 לערבב את הירקות עם הקינואה, להמשיך לבשל כ- 2-3 דקות, להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.7% |
13.3% |
9.7% |
67.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב