דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (כ- 10 ברבוניות))

  • הדגים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי - לפי הטעם
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    לקימוח הדגים
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הדגים
  • פילה ברבוניה - 1/2 ק"ג
  • הרוטב
  • מים - כוס (240 מ"ל)
    פושרים
  • קורנפלור - 2 כפיות - סה"כ (8 גרם)
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • סלרי - כרפס - ראש (330 גרם)
    צרור כרפס קטן קצוץ עם גבעולים
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פילה ברבוניה מטוגן עם רוטב כרפס
אין על ברבוניות מטוגנות
  • 1 לפזר מלח, פלפל שחור ומיץ לימון על הדגים ולהניח בצד כ- 10 דקות.
  • 2 לטבול את הדגים בקמח, לטגן בשמן משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
  • 3 לערבב את המים עם הקורנפלור (שלא יהיו גושים) ולהניח בצד.
  • 4 לטגן את הבצל בשמן עד שמשחים, להוסיף את הכרפס, השום וכל התבלינים (לתבל עוד לפי הטעם), להביא לידי רתיחה, להוסיף את המים עם הקורנפלור בהדרגה ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
  • 5 להעביר לכלי הגשה, לסדר את הדגים מעל ולקשט כיד הדמיון.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הברבוניות. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 32.4% 7.9% 52.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.61 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב