דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל האקלרים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אקלר עם קראמבל סגול וקרם פטיסייר
אקלרים טעימים ומרשימים, צילום: אלי סגל, סטיילינג: נועה קנריק
  • הכנת האקלרים:
  • 1 בסיר עם מכסה סגור להרתיח את החלב ביחד עם החמאה, המלח והסוכר.
  • 2 להוסיף בבת אחת את הקמח (בצק רבוך) ולערבב נמרצות כל הזמן עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
  • 3 להסיר מהאש ולקרר במשך כ- 10 דקות.
  • 4 להעביר את הבצק אל קערת המיקסר, לערבל עם וו גיטרה ולהוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה עד שהן נטמעות בבצק.
  • 5 להעביר את בלילת הבצק אל שקית זילוף עם צנתר חלק או משונן בקוטר של 13-14 מ"מ, ולזלף פסים (אקלרים) באורך כ- 8 ס"מ.
  • הכנת הקראמבל:
  • 1 במיקסר עם וו גיטרה לערבל את כל מצרכי הקראמבל.
  • 2 לרדד את הקראמבל בין שני ניירות אפייה לעובי של כ- 5 מ"מ ולהקפיא עד שיציב ואפשר לקרוץ (כחצי שעה-שעה).
  • 3 לחתוך מלבנים של 8 ס"מ על 2 ס"מ ולהניח על האקלרים.
  • 4 לאפות את האקלרים בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ- 30-40 דקות עד שהאקלרים אפויים מבפנים (לא לפתוח את התנור בזמן האפייה).
  • הכנת המילוי:
  • 1 להרתיח את החלב ותמצית הוניל.
  • 2 לערבב את החלמונים ביחד עם הסוכר והקורנפלור בקערה.
  • 3 לצקת תוך כדי בחישה את החלב המורתח על תערובת החלמונים ולערבב היטב. להחזיר את התערובת המאוחדת לסיר ולבשל תוך כדי ערבוב נמרץ למשך כ- 2 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  • 4 לעטוף את התערובת בניילון נצמד ולקרר היטב במקרר כשעתיים עד שממש קר.
  • 5 לאחר שהקרם התקרר להעביר אותו למיקסר עם וו גיטרה ולערבב עד לקבלת קרם חלק ללא גושים.
  • 6 להקציף בנפרד את השמנת ולקפל אל תוך הקרם.
  • 7 לחצות את האקלרים האפויים ולזלף בתוכו את קרם הפטיסייר באמצעות צנתר כוכב.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את צבע המאכל הסגול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 28.7% 10.3% 61%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.4 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב