דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 452 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כרובית בבשמל ברוקולי
אחת התוספות החלביות הטעימות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 190 מעלות.
  • 2 חותכים את הכרובית לחתיכות גסות ומניחים בתבנית פיירקס או תבנית אחרת שתכיל אותה בנוחות.
  • 3 מתחילים עם הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים 4 כפות קמח ומערבבים עד שיש מעין גושים.
  • 4 מוסיפים את החלב ומערבבים היטב. מביאים את החלב לרתיחה כשכל הזמן מערבבים כדי למנוע חריכה בתחתית הסיר. מבשלים את התערובת עד שהיא מסמיכה (לוקח כמה דקות). במידה והמרקם לא סמיך לדעתכם - מוהלים את כף הקמח הנותרת במעט מים, מערבבים למרקם חלק ומוסיפים לסיר. כשהתערובת סמיכה - מוסיפים את תפרחת הברוקולי, מכסים את המכסה ומבשלים במשך כ- 3-4 דקות נוספות עד שהברוקולי רך.
  • 5 מכבים את האש ובעזרת בלנדר מוט מערבלים את הכל לתערובת אחידה. מוסיפים את התבלינים (כל אחד לפי טעמו).
  • 6 שופכים את התערובת על הכרובית, מפזרים את פירורי הלחם והשקדים ואופים בחום של 190 מעלות למשך כ- 45-50 דקות עד שהכרובית רכה (אבל לא ספוגית). מגישים עם סלט עלים בצד ונהנים.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 לגרסת פרווה: במקום חלב השתמשו בחלב קוקוס ובמקום חמאה השתמשו במרגרינה.
  • 2 הציפוי מוסיף פריכות למנה וגם מרשים בתור הגשה. מי שמעדיף ללא אחד מהם - מוזמן להשמיט.
  • 3 רוטב הבשמל מעולה כרוטב פסטה (דרך טובה לגרום לילדים לאכול ברוקולי) והוא מצוין כרוטב לדגים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.1% 26.2% 17.3% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.55 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב