מצרכים למתכון
2 מנות/יחידות, 136 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- נודלס - אטריות ביצים להקפצה - 150 גרם
- חמאה - 70 גרם
- בטטה - 1/4 יחידה קטנה - סה"כ (35 גרם)
- פלפל אדום חריף - 1/2 כפית-קצוץ - סה"כ (2 גרם)
- שום - שן
- שורש ג`ינג`ר - 1/4 כפית-קצוץ - סה"כ (1 גרם)
- גרידת לימון - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
- כוסברה - כף-קצוץ (5 גרם)
- פטריית כמהין - מנוקה, מקולפת וחתוכה לפרוסות דקות
- אצות היזיקי מיובשות ושבורות - כף אחת
- דגי אנשובי מיובשים ומומלחים - 3 דגים
- רוטב הוי סטיר - כף אחת
- מיץ עגבניות - מעגבניה אחת
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מוקפץ נודלס מיוחד
- 1 מבשלים את הנודלס כ- 5 דקות עד ריכוך לפי הוראות ההכנה.
- 2 לחתוך את הפטרייה למקלות (לנקות היטב לפני ולקלף את השכבה החיצונית) ואת הבטטה, הפלפל האדום החריף, השום והג`ינג`ר לפרוסות קטנות מאוד ככל שניתן ברמת גילוף (עובי של נייר, ניתן לעשות זאת עם קולפן) ולאחר מכן לחתוך לקוביות. לקצוץ את האנשובי ולשבור ביד את האצות.
- 3 מחממים את החמאה במחבת טפלון שטוחה (או בווק), מוסיפים את האצות והאנשובי ונותנים לטעמם להיפתח. מוסיפים את פטריית כמהין והבטטה, זמן קצר לאחר מכן מוסיפים את הפלפל האדום החריף, השום והג`ינג`ר (הכל בהקפצה תמידית).
- 4 כשהכל מתרכך מוסיפים את רוטב ההוי סטיר ומיץ מעגבניה אחת. את כל הרוטב שופכים על הנודלס המוכן, ומקשטים בגרידת לימון שמוסיפה המון וכוסברה קצוצה.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את פטריית הכמהין, אצות ההיזיקי, דגי האנשובי, רוטב ההוי סטיר ומיץ העגבניה. שיטת ההכנה כוללת גם את בישול הנודלס.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.2% |
50.4% |
7.7% |
40.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב