אחת, שתיים, שלוש... דג מלוח!
1. לשטוף את הדגים היטב, להרחיק את הראשים, האדרות והאיברים הפנימיים ולהשרות במים קרים למשך לילה.
2. לחתוך את הדגים בגודל הרצוי.
3. להרתיח את מצרכי המשרה ולקרר.
4. בצנצנת מתאימה לסדר שכבות של דגים ובצל לסירוגין, לשפוך על הדג את המשרה ולאחר 24 שעות הדגים מוכנים.
5. לסדר על כלי הגשה פרוסות תפוחי אדמה מבושלים, מעל את הדגים המלוחים והחתוכים ולקשט בבצל ירוק קצוץ.
6. ככה מכינים דג מלוח - בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את דגי המטיאס, גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. את דגי המטיאס המשומרים מהחבית קונים בשווקים או בחנויות דגים. שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה.