מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 281 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הדגים
- דגי מטיאס משומרים - 2 דגים
- המשרה
- חומץ 5% - כוס (240 מ"ל)
- מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
- סוכר - 2 כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
- פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
- גרגירי פלפל אנגלי - כפית אחת
- עלי דפנה - 6 יחידות
- לכבישה
- בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
- גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- להגשה
- תפוח אדמה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (676 גרם)
- בצל ירוק - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (75 גרם)
אופן הכנת המתכון
- מתאבניםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אחת, שתיים, שלוש... דג מלוח!
- 1 לשטוף את הדגים היטב, להרחיק את הראשים, האדרות והאיברים הפנימיים ולהשרות במים קרים למשך לילה.
- 2 לחתוך את הדגים בגודל הרצוי.
- 3 להרתיח את מצרכי המשרה ולקרר.
- 4 בצנצנת מתאימה לסדר שכבות של דגים ובצל לסירוגין, לשפוך על הדג את המשרה ולאחר 24 שעות הדגים מוכנים.
- 5 לסדר על כלי הגשה פרוסות תפוחי אדמה מבושלים, מעל את הדגים המלוחים והחתוכים ולקשט בבצל ירוק קצוץ.
- 6 ככה מכינים דג מלוח - בתיאבון
הערך התזונתי לא כולל את דגי המטיאס, גרגירי הפלפל האנגלי ועלי הדפנה. את דגי המטיאס המשומרים מהחבית קונים בשווקים או בחנויות דגים. שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
9.6% |
0.6% |
6.9% |
82.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב