דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 25 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המקרונים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מקרון שוקולד בננה
אחד המקרונים הטעימים שתטעמו
  • הכנת המקרונים:
  • 1 טוחנים במעבד מזון את אבקת הסוכר ואבקת השקדים המנופה (בשביל שיתערבב כמו שצריך).
  • 2 מוסיפים 75 גרם חלבונים מיובשים ואת צבע המאכל, ומערבבים היטב תוך כדי שמועכים את התערובת ומורחים אותה על דפנות הקערה.
  • 3 מניחים בקערת מיקסר את 75 גרם החלבונים המיושנים הנוספים.
  • 4 שמים בסיר את המים והסוכר, ומחממים על אש גבוהה עד ל- 118 מעלות.
  • קצת לפני ההגעה לטמפרטורה הרצויה מפעילים כבר את המיקסר עם החלבונים המיושנים על מהירות גבוהה.
  • 5 מנמיכים את מהירות המיקסר לחצי ושופכים לאט לאט בזרם דק מאוד את סירופ הסוכר אל תוך החלבונים.
  • 6 לאחר שהעברתם את כל הסירופ לקערת ההקצפה - ממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ- 10 דקות עד לקצף יציב ולא חם.
  • 7 מוסיפים את המרנג לקערת תערובת אבקת השקדים ומקפלים למסה אחידה.
  • 8 מכניסים את המסה לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 7 מ"מ, ומזלפים כיפות קטנות בקוטר של כ- 3 ס"מ עם רווחים של כ- 2 ס"מ על גבי דף סיליקון.
  • 9 לאחר שמזלפים מגש שלם, מכים עם התבנית (מסובבים כך שכל צד של התבנית יקבל מכה. כלומר, חוזרים על הפעולה 4 פעמים) על גבי משטח העבודה על מנת לשטח את המקרונים ולהוציא בועות אוויר שכלואות בפנים.
  • 10 במידה ורוצים ליצור קישוט עם אבקת הקקאו, בשלב זה לוקחים קצת אבקת קקאו בין 2 האצבעות (קורט) ומעיפים במהירות מעל המקרונים המוזלפים כך שייווצרו כתמי קקאו על גבי המקרונים.
  • 11 אופים בתנור בחום של 160 מעלות למשך כ- 14 דקות.
  • 12 מניחים שיתקרר לגמרי ורק אז מפרידים מהתבנית (חשוב מאוד!).
  • הכנת המלית:
  • 1 שמים את השוקולד והחמאה בקערה, מחממים במיקרוגל לחצי דקה ולאחר מכן מערבבים קלות ושמים לעוד חצי דקה.
  • 2 מוסיפים את מחית הבננות ומערבבים היטב.
  • 3 מעבירים את המלית לשקית זילוף עם פתח/צנטר חלק של כ- 1 ס"מ.
  • הרכבת המקרונים:
  • 1 מחלקים את כל המקרונים לזוגות באותו הגודל.
  • 2 מזלפים על גבי אחד המקרונים כדור מלית בקוטר של כ- 1.5 ס"מ וסוגרים בעזרת המקרון השני.
  • 3 מתקבלים מקרונים מושלמים בטעם מדהים.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מדחום ומשקל מטבח ביתי (חובה).

הערך התזונתי לא כולל את החלבונים המיובשים. חשוב להשתמש במשטחי/דפי סיליקון ולא בנייר אפייה אחרת לא תצליחו לשחרר את המקרונים. חשוב לנפות את אבקת השקדים. שומרים במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 22.8% 6.7% 67.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב