דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות כתוספת, כ- 4 מנות כעיקרית צמחונית/טבעונית)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
ארטישוק ביין בנוסח ונציה
מנת גורמה טעימה מלבבות ארטישוק
  • 1 קולפים את הארטישוק ומשפשפים מיד את הלבבות בחצי לימון כדי למנוע השחרה. פורסים את הארטישוק לחתיכות גדולות (אפשר גם להשאירו כלבבות). משרים אותו במיץ הלימון המהול במים.
  • 2 במחבת גדולה מטגנים בזהירות בשמן זית את השום, מוסיפים 3/4 מכמות הפטרוזיליה או הבזיליקום ומערבבים. מסננים את הארטישוק, מוסיפים למחבת ומבשלים כ- 5 דקות.
  • 3 מוסיפים את התבלינים והיין הלבן, מביאים לרתיחה, מכסים וממשיכים לבשל למשך כ- 20 דקות עד שהארטישוקים רכים ורוב הרוטב מתאדה.
  • 4 לפני ההגשה זורים את 1/4 מכמות הפטרוזיליה או הבזיליקום שנותרה ומגישים מיד.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כגיוון אפשר להוסיף רצועות דקות של פלפל.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
27.4% 17.5% 9.6% 45.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב