גופן וקישורים
צבעים
סמן העכבר
בית | » | מתכונים ואוכל | » | מתכונים לצמחוניים | » | ארטישוק ביין בנוסח ונציה |
בתקופה האביב ניתן לממצא ארטישוק בשווקים וזה הזמן להיכנס למטבח ולהכין את המעדן הזה. אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה. במקרה זה אני ממליצה לקצר את משך הבישול הראשוני כדי שהארטישוקים לא יתרככו יתר על המידה, 93 קלוריות למנה, 85 קלוריות ל-100 גרם
איריס לוי, שפית, 24.05.2016
8 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (כ- 8 מנות כתוספת, כ- 4 מנות כעיקרית צמחונית/טבעונית)
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
המתכון באדיבות איריס לוי
סימון תזונתי | למנה\יחידה | ל-100 גרם |
---|---|---|
קלוריות (אנרגיה) | 93 | 85 |
חלבונים (גרם) | 2.02 | 1.86 |
פחמימות (גרם) | 10 | 9 |
מתוכן סוכרים (גרם) | 0.97 | 0.89 |
שומנים (גרם) | 3.71 | 3.42 |
מתוכם שומן רווי (גרם) | 0.58 | 0.54 |
נתרן (מ"ג) | 257.88 | 237.68 |
סיבים תזונתיים (גרם) | 5.81 | 5.35 |
מים (גרם) | 88.6 | 81.66 |
ליקופן (מ"ג) | 0 | 0 |
ויטמין A (מק"ג) | 6.06 | 5.59 |
ויטמין B (מ"ג) | 1.21 | 1.11 |
ויטמין B1 (מ"ג) | 0.04 | 0.04 |
ויטמין B2 (מ"ג) | 0.07 | 0.06 |
ויטמין B3 (מ"ג) | 0.76 | 0.7 |
ויטמין B5 (מ"ג) | 0.19 | 0.18 |
ויטמין B6 (מ"ג) | 0.09 | 0.08 |
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג) | 57.79 | 53.27 |
ויטמין C (מ"ג) | 13.48 | 12.43 |
ויטמין E (מ"ג) | 0.13 | 0.12 |
ויטמין K (מק"ג) | 30.02 | 27.66 |
סידן (מ"ג) | 27.22 | 25.09 |
ברזל (מ"ג) | 0.65 | 0.6 |
מגנזיום (מ"ג) | 31.21 | 28.77 |
זרחן (מ"ג) | 54.3 | 50.05 |
אבץ (מ"ג) | 0.32 | 0.29 |
אשלגן (מ"ג) | 224.29 | 206.72 |
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם) | 0.1 | 0.09 |
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם) | 0.03 | 0.02 |
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם) | 0.08 | 0.07 |
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם) | 0.01 | 0.01 |
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם) | 0.01 | 0.01 |