דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    להשתמש בחציל גדול
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לתיבול החציל
  • שמן זית -  כף - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות (לתיבול החציל)
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    סגולים
  • שמן זית - 4 כף - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 7 שן
  • גזר - 4 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
  • פלפל אדום חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    או פלפל ירוק חריף
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • פפריקה - כפית גדושה
    מתוקה בשמן
  • עגבניה - 4 יחידה בינונית - סה"כ (688 גרם)
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט ירקות מבושל פיקנטי
טעים ובריא
  • 1 הכנה מוקדמת: שוטפים את החציל הגדול וחותכים לקוביות בגודל בינוני, פורסים את הבצלים הסגולים לרצועות, קולפים את שיני השום וחוצים לאורך, פורסים לרצועות את הגזרים והפלפלים (את הפלפל החריף לטבעות), מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות וקוצצים גס את הכוסברה.
  • 2 מפזרים על קוביות החציל את המלח גס ומשהים על מסננת כרבע שעה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים 2-3 כפות שמן זית, מערבבים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כרבע שעה.
  • 3 בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל ב- 4 כפות שמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת.
  • 4 מוסיפים את רצועות הגזרים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך ולהזהבה קלה למשך כ- 5 דקות. מוסיפים את רצועות הפלפלים והתבלינים, ומטגנים למשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 5 מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים עד ריכוך וצמצום נוזלים כ- 10 דקות. מפזרים מעל הכל את הכוסברה הקצוצה גס ולאחר מכן את קוביות החציל האפוי, מכסים את הסיר ועל אש בינונית/נמוכה מבשלים עוד כרבע שעה תוך כדי ערבוב קל מדי פעם, והסלט מוכן.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 22.1% 8.4% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב