מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
טעים ובריא
- 1 שוטפים את החציל הגדול וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מפזרים על קוביות החציל את המלח הגס ומשהים על מסננת כרבע שעה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים את שמן הזית, מערבבים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כרבע שעה.
- 2 בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את רצועות הגזרים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך ולהזהבה קלה למשך כ- 5 דקות. מוסיפים את רצועות הפלפלים והתבלינים, ומטגנים למשך כ- 5 דקות נוספות.
- 3 מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים עד לריכוך וצמצום נוזלים כ- 10 דקות. מפזרים מעל הכל את הכוסברה הקצוצה גס ולאחר מכן את קוביות החציל האפוי, מכסים את הסיר ועל אש בינונית/נמוכה מבשלים עוד כרבע שעה תוך כדי ערבוב קל מדי פעם, והסלט מוכן.
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
13.3% |
22.1% |
8.4% |
56.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב