דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
טעים ובריא

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    להשתמש בחציל גדול
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לתיבול החציל
  • שמן זית -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות
  • שאר הירקות
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    סגולים (פרוסים לרצועות)
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    לטיגון
  • שום - 7 שיניים
    שלמות
  • גזרים - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל אדום חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    פרוס לטבעות (או ירוק)
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    גרוס
  • פפריקה - כפית גדושה
    מתוקה בשמן
  • עגבניות - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    מקולפות וחתוכים לקוביות
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה גס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את החציל הגדול וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מפזרים על קוביות החציל את המלח הגס ומשהים על מסננת כרבע שעה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים את שמן הזית, מערבבים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך כרבע שעה.
  • 2 בסיר סוטג` בינוני מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את רצועות הגזרים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד לריכוך ולהזהבה קלה למשך כ- 5 דקות. מוסיפים את רצועות הפלפלים והתבלינים, ומטגנים למשך כ- 5 דקות נוספות.
  • 3 מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים עד לריכוך וצמצום נוזלים כ- 10 דקות. מפזרים מעל הכל את הכוסברה הקצוצה גס ולאחר מכן את קוביות החציל האפוי, מכסים את הסיר ועל אש בינונית/נמוכה מבשלים עוד כרבע שעה תוך כדי ערבוב קל מדי פעם, והסלט מוכן.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה וטיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12556
חלבונים (גרם)2.47 1.1
פחמימות (גרם)167
מתוכן סוכרים (גרם)6.65 2.96
שומנים (גרם)6.46 2.87
מתוכם שומן רווי (גרם)0.98 0.44
נתרן (מ"ג)585.63260.51
סיבים תזונתיים (גרם)3.89 1.73
מים (גרם)196.1587.26
ליקופן (מ"ג)2.090.93
ויטמין A (מק"ג)470.98209.51
ויטמין B (מ"ג)2.251
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.30.58
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)34.1415.18
ויטמין C (מ"ג)80.335.72
ויטמין E (מ"ג)1.60.71
ויטמין K (מק"ג)25.7711.46
סידן (מ"ג)46.0820.5
ברזל (מ"ג)1.280.57
מגנזיום (מ"ג)24.911.08
זרחן (מ"ג)66.1229.41
אבץ (מ"ג)0.430.19
אשלגן (מ"ג)464.56206.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.3% 22.1% 8.4% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.