מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 272 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות (תלוי בגודל המנה))
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- כוסמת - כוס (200 גרם)
- מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- כורכום - 1/4 כפית שטוחה
- סלק - 2 יחידות - סה"כ (240 גרם)
- גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- שום - 2 שיניים
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- מלח - 1/4 כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
שילוב מושלם בין כוסמת, סלק וגזר
- 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה.
- 2 להוסיף לבצל המטוגן את הכוסמת והמים, לתבל לפי הטעם (מלח, פלפל שחור וכורכום), להביא לידי רתיחה, להנמיך את האש, להמשיך לבשל כ- 20 דקות או עד שמתרכך ולקרר.
- 3 לחתוך את הסלקים והגזרים (המבושלים) לרצועות דקות.
- 4 להוסיף אל תערובת הכוסמת את הסלק והגזר, השום (ניתן לטגן אותו עם הבצל לחילופין), שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור, לערבב היטב ולהניח בצד כרבע שעה לספיגת הטעמים.
- 5 מתקבל סלט כוסמת וסלק מושלם!
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.7% |
14% |
11% |
64.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב