דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שכבות נוטלה-פקאנים, שוקולד לבן-פיסטוקים וטופי-קרמל
כל שכבה יותר טעימה מהשנייה
  • הכנת שכבת הנוטלה עם הפקאנים:
  • 1 יוצקים את השמנת על הנוטלה ומערבבים למרקם אחיד.
  • 2 מוסיפים את הפקאנים וליקר השוקולד, ומערבבים היטב.
  • 3 יוצקים לתבנית חד פעמית מלבנית קטנה, מכסים בניילון נצמד ושולחים להקפאה לחצי שעה.
  • הכנת שכבת השוקולד הלבן עם הפיסטוקים:
  • 1 ממסים את השוקולד הלבן בבן-מארי (המסת אדים, סיר מעל סיר), וחוזרים שוב על אותו התהליך של שכבת הנוטלה-פקאן, עם השמנת, השוקולד הלבן המומס, הפיסטוקים וליקר הבננה.
  • 2 מצננים, יוצקים על שכבת הנוטלה שהתייצבה, מצפים שוב בניילון נצמד ומחזירים להתייצבות נוספת במקפיא (כחצי שעה).
  • הכנת הטופי-קרמל:
  • 1 מחממים מחבת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי ניעור של המחבת, עד להמסה מוחלטת של הסוכר לקרמל.
  • 2 במקביל, מחממים את השמנת עד כמעט לרתיחה.
  • 3 יוצקים את השמנת על הסוכר, ומערבבים עם כף-עץ על אש קטנה עד להגעה למרקם אחיד.
  • 4 את השלב האחרון יש לעשות מאוד-מאוד בזהירות מכיוון שהרוטב יבעבע קשות: מוזגים את הרוטב לכוס ומצננים לחלוטין.
  • 5 לאחר שהרוטב מגיע לטמפרטורת החדר, מורחים אותו על שכבת השוקולד הלבן (אם הוא בטמפרטורת החדר אפשר לשפוך ואז ליישר עם מרית. אם הוא חם הוא ימס את השכבה שתחתיו, ואם הוא קר קשה מאוד למרוח אותו).
  • 6 מקשטים בברס (אגוזי לוז מסוכרים), ושולחים להתייצבות אחרונה במקפיא למשך כשעה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית מלבנית קטנה (15 ס"מ רוחב, 23 ס"מ אורך, 5 ס"מ גובה).

הערך התזונתי לא כולל את הברס (אגוזי הלוז המסוכרים).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 36.7% 5.3% 54.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב