דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כל שכבה יותר טעימה מהשנייה

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת שכבת הנוטלה עם הפקאנים:
  • 1 יוצקים את השמנת על הנוטלה ומערבבים למרקם אחיד.
  • 2 מוסיפים את הפקאנים וליקר השוקולד, ומערבבים היטב.
  • 3 יוצקים לתבנית חד פעמית מלבנית קטנה, מכסים בניילון נצמד ושולחים להקפאה לחצי שעה.
  • הכנת שכבת השוקולד הלבן עם הפיסטוקים:
  • 1 ממסים את השוקולד הלבן בבן-מארי (המסת אדים, סיר מעל סיר), וחוזרים שוב על אותו התהליך של שכבת הנוטלה-פקאן, עם השמנת, השוקולד הלבן המומס, הפיסטוקים וליקר הבננה.
  • 2 מצננים, יוצקים על שכבת הנוטלה שהתייצבה, מצפים שוב בניילון נצמד ומחזירים להתייצבות נוספת במקפיא (כחצי שעה).
  • הכנת הטופי-קרמל:
  • 1 מחממים מחבת, מוסיפים בהדרגה את הסוכר תוך כדי ניעור של המחבת, עד להמסה מוחלטת של הסוכר לקרמל.
  • 2 במקביל, מחממים את השמנת עד כמעט לרתיחה.
  • 3 יוצקים את השמנת על הסוכר, ומערבבים עם כף-עץ על אש קטנה עד להגעה למרקם אחיד.
  • 4 את השלב האחרון יש לעשות מאוד-מאוד בזהירות מכיוון שהרוטב יבעבע קשות: מוזגים את הרוטב לכוס ומצננים לחלוטין.
  • 5 לאחר שהרוטב מגיע לטמפרטורת החדר, מורחים אותו על שכבת השוקולד הלבן (אם הוא בטמפרטורת החדר אפשר לשפוך ואז ליישר עם מרית. אם הוא חם הוא ימס את השכבה שתחתיו, ואם הוא קר קשה מאוד למרוח אותו).
  • 6 מקשטים בברס (אגוזי לוז מסוכרים), ושולחים להתייצבות אחרונה במקפיא למשך כשעה.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית מלבנית קטנה (15 ס"מ רוחב, 23 ס"מ אורך, 5 ס"מ גובה).

הערך התזונתי לא כולל את הברס (אגוזי הלוז המסוכרים).

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)206 קלוריות434 קלוריות
חלבונים1.9 גרם4.1 גרם
פחמימות20 גרם42 גרם
מתוכן סוכרים12.7 גרם26.7 גרם
שומנים13.4 גרם28.3 גרם
מתוכם שומן רווי6.2 גרם13 גרם
כולסטרול23.8 מ"ג50.1 מ"ג
נתרן15.8 מ"ג33.3 מ"ג
סיבים תזונתיים1.4 גרם2.8 גרם
מים157.7 מ"ג332 מ"ג
ויטמין A0.6 מק"ג1.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)161 מק"ג339 מק"ג
ויטמין B131.9 מק"ג67.1 מק"ג
ויטמין B27.6 מק"ג16.1 מק"ג
ויטמין B351.4 מק"ג108.2 מק"ג
ויטמין B528.8 מק"ג60.7 מק"ג
ויטמין B639.8 מק"ג83.8 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B91.5 מק"ג3.2 מק"ג
ויטמין C127.1 מק"ג267.5 מק"ג
ויטמין E77.1 מק"ג162.3 מק"ג
ויטמין K0.1 מק"ג0.2 מק"ג
סידן3.8 מ"ג7.9 מ"ג
ברזל140.4 מק"ג295.6 מק"ג
מגנזיום5 מ"ג10.6 מ"ג
זרחן16 מ"ג33.6 מ"ג
אבץ140.6 מק"ג296.1 מק"ג
אשלגן30.1 מ"ג63.3 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות730.6 מ"ג1,538.1 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 325.8 מ"ג54.4 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6704.8 מ"ג1,483.7 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות1.3 גרם2.8 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 91.3 גרם2.8 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 36.7% 5.3% 54.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.