דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    קצוץ
  • שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • אורז בסמטי -  כוסות - סה"כ (219 גרם)
    שטוף ומסונן
  • מדליוני תרד - אריזת ניילון (800 גרם)
    קפואים
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • מים רותחים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אורז עם תרד
אורז פשוט וטעים בשילוב תרד ירוק ובריא
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן הזית למשך כ- 10 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
  • 2 מוסיפים את האורז ומערבבים. מטגנים יחד כמה דקות ומכסים במים רותחים עד כ- 2 ס"מ מעל האורז.
  • 3 מביאים לרתיחה ומוסיפים את מדליוני התרד הקפואים (אין צורך להפשיר). מביאים שוב לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מנמיכים את האש ומכסים.
  • 4 מבשלים כרבע שעה או עד שהאורז רך.
  • 5 מכבים את האש, מניחים מגבת מטבח על המכסה ומחכים כ- 5-10 דקות.
  • 6 מסירים את המכסה ו"מאווררים" את האורז בעדינות בעזרת מזלגות עץ.
  • 7 מגישים חם ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן בהחלט להשתמש בתרד טרי: אין צורך לבשל אותו לפני, הוא יתבשל מצוין יחד עם האורז.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 13.1% 14.7% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב