דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט בורגול, עדשים שחורות ובטטה צלויה
סלט טעים כזה לא אכלתם ממזמן
  • 1 מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות קטנות בגודל של 1.5 ס"מ.
  • 2 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 3 בקערה מערבבים את שמן הזית, הפפריקה והמלח, מוסיפים את הבטטות החתוכות ומערבבים היטב כך שכל הבטטות תכוסנה בשמן.
  • 4 מעבירים את הבטטות למגש מכוסה בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ- 20 דקות עד שהן אפויות היטב. מוציאים ומקררים.
  • 6 בינתיים מבשלים את העדשים השחורות במים רותחים למשך 25-30 דקות. טועמים כדי לבדוק אם זה מוכן.
  • 7 משרים את הבורגול המלא עם 3 כוסות מים רותחים למשך כ- 20 דקות, מסננים ומעבירים לקערה.
  • 7 מערבבים את העדשים השחורות עם הבורגול, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ושמן הזית, מוסיפים גם את הבטטות, מערבבים ומקשטים בכוסברה מעל.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.8% 6.9% 12.5% 65.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.11 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב