מצרכים למתכון
4 מנות/יחידות, 287 גרם למנה\יחידה (סיר משפחתי (תלוי בגודל המנה))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק עדשים שמחמם את הלב
- 1 הכנה מוקדמת: קוצצים את הבצל והשום, חותכים לקוביות את הגזר, הקישוא, הבטטה ותפוח האדמה, פורסים את הסלרי וקוצצים את הפטרוזיליה והשמיר.
- 2 מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים מעט את הבצל והשום. מוסיפים את כל הירקות, עשבי התיבול, העדשים הירוקות והתבלינים. מערבבים מעט, מכסים את כל הירקות במים ומבשלים כ- 40 דקות על להבה נמוכה.
- 3 מעבירים חלק מהירקות והעדשים לבלנדר, מוסיפים את הפטרוזיליה הטרייה ושן שום אחת, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים את החלק הטחון לסיר, מערבבים וממשיכים בבישול כ- 5 דקות נוספות עד שהמרק מוכן (בשלב זה גם בודקים טעמים ומתקנים לפי הצורך).
- 4 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
20.1% |
2.6% |
14.6% |
62.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב