דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 223 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות (כתוספת לארוחה עיקרית))

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל גרגירי חומוס
תוספת חמה, מזינה וטעימה לארוחה
  • 1 לשטוף היטב במסננת את גרגירי החומוס ולסנן.
  • 2 לטגן בשמן בסיר את הפלפל האדום עד להשחמה. מוסיפים את השום הכתוש ומיד את הכוסברה הקצוצה.
  • 3 מערבבים ומוסיפים את גרגירי החומוס, המים והתבלינים (במידה ומשתמשים באבקת מרק עוף וודאו שהינה ללא מונוסודיום גלוטמט).
  • 4 מערבבבים ומבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה למשך כ- 40 דקות עד לריכוך הגרגירים (מערבבים מדי פעם במהלך הבישול).
  • 5 בתיאבון חיוך
  • המלצות חמות:
  • 1 מי שאוהב חריף יכול להשתמש בפפריקה אדומה חריפה או להוסיף בטיגון גם פלפל חריף חתוך לפרוסות.
  • 2 מי שרוצה רוטב פחות סמיך יכול להוסיף עוד מים (עד כוס אחת נוספת).
  • 3 כדאי לאכול בליווי חלה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. עדיף להשתמש בגרגירי חומוס מוקפאים - מקצר את תהליך השריית הלילה והבישול מהיר יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.5% 14.8% 16.9% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב