מצרכים למתכון
15 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
הכי קלאסיות - הכי טעימות
- 1 בקערה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.
- 2 יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את יתר המצרכים.
- 3 לשים את הבצק כ- 10 דקות (אני לשה ביד, אפשר כמובן במיקסר) עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק.
- 4 מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח כחצי שעה.
- 5 יוצרים עיגולים שווים, מניחים בתבנית על נייר אפייה (לגזור את נייר האפייה לריבועים קטנים ולהניח כל עיגול בצק על ריבוע אחד כזה) ומתפיחים במשך שעה נוספת.
- 6 מחממים את השמן (שמן לא עמוק, כסנטימטר וחצי גובה של שמן חם ולא רותח (כ- 160 מעלות) - ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים על להבה בינונית.
- 7 מזריקים לסופגניות ריבת תות ומפדרים באבקת סוכר לפי הטעם.
- 8 חג חנוכה שמח
טיפ למתכון
ניתן להוסיף לשמן לפני הטיגון חתיכת גזר למניעת השחרת השמן.
כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. ככל הנראה יש להשתמש בכמות שמן גדולה יותר (תלוי בסיר בו עושים שימוש).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0% |
15% |
9.6% |
75.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב