דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופגניות ריבה ביתיות
סופגניות ריבה ביתיות
סופגניות ריבה ביתיות
הכי קלאסיות - הכי טעימות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

  • הבצק
  • קמח לבן - 3.5 כוסות - סה"כ (543 גרם)
    מנופה (חשוב להצלחת הסופגניות)
  • שמרים יבשים - 1/2 כף - סה"כ (6 גרם)
  • סוכר - 4 כפות שטוחות - סה"כ (60 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • ביצה - 2 Large
    או Medium
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    עד כוס מים
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
  • המילוי והציפוי
  • ריבת תות שדה - 15 כפיות - סה"כ (210 גרם)
    לפי הטעם והצורך
  • אבקת סוכר - 5 כפיות - סה"כ (30 גרם)
    לפי הטעם והצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה מערבבים את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.
  • 2 יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את יתר המצרכים.
  • 3 לשים את הבצק כ- 10 דקות (אני לשה ביד, אפשר כמובן במיקסר) עד לקבלת בצק נעים ומעט דביק.
  • 4 מכסים את הבצק ומניחים לו לתפוח כחצי שעה.
  • 5 יוצרים עיגולים שווים, מניחים בתבנית על נייר אפייה (לגזור את נייר האפייה לריבועים קטנים ולהניח כל עיגול בצק על ריבוע אחד כזה) ומתפיחים במשך שעה נוספת.
  • 6 מחממים את השמן (שמן לא עמוק, כסנטימטר וחצי גובה של שמן חם ולא רותח (כ- 160 מעלות) - ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן), ומטגנים את הסופגניות משני הצדדים על להבה בינונית.
  • 7 מזריקים לסופגניות ריבת תות ומפדרים באבקת סוכר לפי הטעם.
  • 8 חג חנוכה שמח חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף לשמן לפני הטיגון חתיכת גזר למניעת השחרת השמן.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. ככל הנראה יש להשתמש בכמות שמן גדולה יותר (תלוי בסיר בו עושים שימוש).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)252294
חלבונים (גרם)5.12 5.98
פחמימות (גרם)4047
מתוכן סוכרים (גרם)5.99 7
שומנים (גרם)7.97 9.32
מתוכם שומן רווי (גרם)0.8 0.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)33.73 39.43
נתרן (מ"ג)251.71294.28
מים (גרם)18.922.1
ויטמין A (מק"ג)14.5116.96
ויטמין B (מ"ג)0.210.25
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.264.98
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.09
ויטמין D (מק"ג)0.190.22
ויטמין E (מ"ג)0.10.11
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)5.646.6
ברזל (מ"ג)0.160.19
מגנזיום (מ"ג)1.211.42
זרחן (מ"ג)17.9520.99
אבץ (מ"ג)0.120.14
אשלגן (מ"ג)12.6814.82
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.330.39
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 15% 9.6% 75.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.