מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 400 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
- קישואים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
- גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
- סלרי - כרפס - 3 גבעולים - סה"כ (135 גרם)
- בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
- דלעת - 50 גרם
- שום - 4 שיניים
- פטרוזיליה - שורש בינוני (40 גרם)
- מלח - 1/2 כף שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
- עדשים - 1/2 כוס - סה"כ (85 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק טעים וקל להכנה
- 1 לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל עד שמזהיב מעט.
- 2 להוסיף את כל הירקות והתבלינים ללא העדשים, לערבב היטב, להוסיף את המים ולתבל עוד לפי הטעם והצורך.
- 3 להביא לידי רתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל במשך כ- 20 דקות או עד שהירקות מתרככים.
- 4 להוסיף את העדשים הכתומות, להמשיך לבשל כ- 5 דקות נוספות ולהגיש חם.
- 5 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי (ניתן להחליף את המלח באבקת מרק עוף לפי הטעם).
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
12.4% |
19.6% |
8.9% |
59.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב