דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 400 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים לפרוסות
  • סלרי - כרפס - 3 גבעולים - סה"כ (135 גרם)
    עם העלים חתוכים דק
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • דלעת - 50 גרם
    חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
  • שום - 4 שיניים
    קצוצים דק
  • פטרוזיליה - שורש בינוני (40 גרם)
    חתוך לפרוסות דקות
  • מלח - 1/2 כף שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    רותחים
  • עדשים - 1/2 כוס - סה"כ (85 גרם)
    כתומות ושטופות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק ירקות ועדשים כתומות
מרק טעים וקל להכנה
  • 1 לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל עד שמזהיב מעט.
  • 2 להוסיף את כל הירקות והתבלינים ללא העדשים, לערבב היטב, להוסיף את המים ולתבל עוד לפי הטעם והצורך.
  • 3 להביא לידי רתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל במשך כ- 20 דקות או עד שהירקות מתרככים.
  • 4 להוסיף את העדשים הכתומות, להמשיך לבשל כ- 5 דקות נוספות ולהגיש חם.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי (ניתן להחליף את המלח באבקת מרק עוף לפי הטעם).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.4% 19.6% 8.9% 59.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב