דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 225 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כוסמת -  כוס - סה"כ (300 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
    לבישול הכוסמת
  • שמן זית - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה לטיגון
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרצועות דקות
  • שום - 2 שן
    קצוצות
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לקוביות קטנטנות
  • קישוא - יחידה קטנה (108 גרם)
    חתוך לקוביות בינוניות
  • כמון טחון - 1/2 כפית שטוחה
  • פפריקה - 1/2 כפית שטוחה
    מתוקה
  • חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כוסמת עם ירקות בתיבול חוויאג`
קל, טעים, מזין
  • 1 בסיר עם הרבה מים מומלחים קלות מבשלים את הכוסמת הקלויה (או ירוקה) למשך כ- 15-20 דקות עד שהיא מוכנה.
  • 2 בזמן שהכוסמת מתבשלת, מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, ומטגנים את הבצל והשום על אש גבוהה.
  • 3 מוסיפים את שאר הירקות, מנמיכים את האש וממשיכים לבשלם במכסה סגור עד להתרככות.
  • 4 מסננים את הכוסמת המבושלת ומוסיפים אותה למחבת הירקות.
  • 5 מתבלים בתבלינים ומערבבים הכל יחד בעדינות בכפות עץ.
  • 6 מכבים את האש ומשאירים במכסה סגור ל- 5 דקות.
  • 7 מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.7% 14.8% 11% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב