דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • מצרכי הסלט
  • סלק - 4 יחידות - סה"כ (480 גרם)
    חתוך לקוביות
  • תפוז - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (418 גרם)
    פלחים (ללא החלק הלבן)
  • פומלה - גודל ממוצע - חלקים אכילים (250 גרם)
    פלחים (ללא החלק הלבן)
  • אפרסמון - יחידה בינונית ללא קליפה (157 גרם)
    מקולף ופרוס דק
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול חתוך לרצועות דקות
  • אגוזי מלך - חופן (40 גרם)
  • מצרכי הרוטב
  • שמן שומשום - כפית (5 מ"ל)
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס
  • מיץ תפוזים - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מיץ לימון - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    סחוט טרי
  • לקישוט
  • פטרוזיליה - כף-קצוץ (5 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט סלק עם פרי הדר
סלט סלק מקורי וטעים
  • 1 להכניס את כל מצרכי הרוטב לצנצנת עם מכסה ולשמור עד להגשה.
  • 2 לערבב את הסלק המבושל בקערה ביחד עם שאר מצרכי הסלט.
  • 3 בשעת ההגשה לנער את הצנצנת ולמזוג את הרוטב על הסלט.
  • 4 לערבב בעדינות, לקשט בפטרוזיליה ולהגיש.
  • 5 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. זמן ההכנה לא כולל את זמן בישול הסלק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.4% 15.8% 8.4% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב