דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 191 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרפ צרפתי
אין כמו קרפ שוקולד לפינוק אמיתי
  • 1 בקערה בינונית מערבבים היטב את הסוכר, הביצים, השמן וכוס ורבע חלב לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שאין גושים (אני נעזרתי במטרפה ידנית) - התערובת צריכה להיות מעט דלילה במרקם של שמנת. במידה והיא מרגישה מעט סמיכה הוסיפו לאט את רבע כוס החלב הנותרת. מניחים למנוחה קצרה בצד.
  • 2 מחממים מחבת, שמים בה מעט שמן (אם המחבת טובה אז מספיק כפית), ומוודאים שהשמן מרוח היטב על כל בסיס המחבת.
  • 3 בעזרת מצקת יוצקים כמות כך שתיווצר שכבה דקה של קרפ. ברגע שמוכן הופכים לצד השני ומחכים שגם הוא יהיה מוכן. ברגע שמוכן מעבירים לצלחת.
  • 4 מקפלים את הקרפ לשניים כך שייווצר לכם חצי עיגול. מורחים בנדיבות בממרח שבחרתם ומקפלים את חצי העיגול שוב לרבע עיגול. מגישים חם.
  • 5 ממשיכים כך עם כל הקרפים (צורת קיפול נוספת ראו בהמשך).
  • 6 מתקבל קרפ צרפתי ביתי נהדר - בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 מי שרוצה יכול להוסיף לממרח השוקולד אגוזי ברס או שוקולד צ`יפס.
  • 2 לרגישים ללקטוז אפשר במקום חלב בקר להשתמש בחלב קוקוס או חלב שקדים במקום. לרגישים לגלוטן אפשר להשתמש בקמחים ללא גלוטן.
  • 3 אחרי שקיפלתי את הקרפ לחצי עיגול הבאתי רבע ממנו למרכז ואז את הרבע הנותר קיפלתי מעליו. קצת כמו שעושים בחוץ. הצורה של קיפול כפי שכתבתי במתכון היא קלה יותר בייחוד כשמכינים קרפ לכמה אנשים בו זמנית.
  • 4 הכנתי שתי בלילות: אחת שמתי למנוחה של חצי שעה במקרר ועם השנייה עבדתי אחרי חמש דקות (סידרתי את הבלאגן שלי), ולא ראיתי הבדל משמעותי. אם אתם רוצים להכין מראש אז שימו במקרר לשעה-שעתיים - אין בעיה, אבל אם אתם חסרי סבלנות כמוני אז אין מניעה להכין את הבלילה ואז להכין את הקרפים ישירות. לבחירתכם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 28.9% 8.3% 62.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב