דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 249 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה (סה"כ כ- 20 קציצות עדשים))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות עדשים ברוטב עגבניות
מנה עיקרית מושלמת לטבעוניים אך לא רק
  • הכנת קציצות העדשים:
  • 1 לשטוף במים קרים את העדשים הכתומות המושרות ולהעביר לקערה.
  • 2 להרטיב מעט את אצות הנורי, לקרוע אותן לחתיכות גדולות ולהוסיף לעדשים בקערה.
  • 3 להוסיף לקערה את הבצל ולרסק הכל בבלנדר חשמלי עד לקבלת עיסה חלקה. להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות, לתבל ולערבב היטב.
  • 4 לחמם את השמן במחבת, ליצור קציצות עדשים קטנות ולטגן משני הצדדים.
  • הכנת רוטב העגבניות:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן בסיר בינוני עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את העגבניות ושיני השום, ולטגן במשך מספר דקות נוספות.
  • 3 להוסיף את התבלינים והמים (כ- 2/3 כוס תחילה), ולבשל כרבע שעה.
  • 4 להסיר מהאש, לצנן ולרסק בבלנדר.
  • 5 להוסיף את רסק העגבניות ועוד מים (לפי הצורך) עד לקבלת רוטב נוזלי.
  • 6 להרתיח את הרוטב, להוסיף את הקציצות ולבשל 10 דקות על אש קטנה.
  • 7 להגיש חם ובתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
17.2% 16.4% 16.2% 50.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב