דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסהרון)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סמבוסק חומוס מטוגן
סמבוסק נהדר מהמטבח העיראקי
  • 1 מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  • 2 שוטפים את החומוס, טוחנים במעבד מזון (לא ליצור עיסה), או מרסקים באופן ידני עם מזלג.
  • 3 מוסיפים את תערובת החומוס אל הבצל המטוגן שהזהיב ומערבבים קלות.
  • 4 מוסיפים את התבלינים, מכבים את האש מקררים את התערובת.
  • 5 מניחים בקערה את הקמח, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים.
  • 6 מוסיפים את השמן לתערובת הקמח ומערבבים היטב.
  • 7 מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
  • 8 מתפיחים במשך כחצי שעה עד שעה להכפלת נפח הבצק.
  • 9 מחלקים את כדור הבצק לשישה חלקים ומרדדים חלק אחד לעלה דק על משטח מקומח.
  • 10 קורצים עיגולים בעזרת כוס או עיגול מיוחד לקריצת בצק בגודל הרצוי (את הבצק העודף שומרים בצד).
  • 11 מניחים במרכז עיגול הבצק כפית מהתערובת, מקפלים לחצי ויוצרים צורת סהרונים, מהדקים את מקום הסגירה בעזרת קצה של מזלג ויוצרים פסי שיניים בשולי כל סהרון.
  • 12 מטגנים את הסהרונים בשמן עמוק עד שצד אחד מזהיב והופכים מיד לצד שני להמשך טיגון ומניחים את הסהרונים המוכנים בצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בגרגרי חומוס יבשים: להשרות למשך כ- 12 שעות (במהלך הלילה), לסנן את המים ולשטוף. להוסיף מים קרים בשנית ולבשל כשעה או עד שגרגרי החומוס רכים (לא רכים מדי). יש להוציא מדי פעם את הקצף הלבן שמצטבר במהלך הבישול. יש להוסיף מים במידה וכמות המים פוחתת מתחת לגובה החומוס.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות שמן גדולה יותר (תלוי בסיר בו עושים שימוש). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 21.9% 11.9% 63.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב