דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סמבוסק נהדר מהמטבח העיראקי

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסהרון)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה.
  • 2 שוטפים את החומוס, טוחנים במעבד מזון (לא ליצור עיסה), או מרסקים באופן ידני עם מזלג.
  • 3 מוסיפים את תערובת החומוס אל הבצל המטוגן שהזהיב ומערבבים קלות.
  • 4 מוסיפים את התבלינים, מכבים את האש מקררים את התערובת.
  • 5 מניחים בקערה את הקמח, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים.
  • 6 מוסיפים את השמן לתערובת הקמח ומערבבים היטב.
  • 7 מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק רך ואחיד.
  • 8 מתפיחים במשך כחצי שעה עד שעה להכפלת נפח הבצק.
  • 9 מחלקים את כדור הבצק לשישה חלקים ומרדדים חלק אחד לעלה דק על משטח מקומח.
  • 10 קורצים עיגולים בעזרת כוס או עיגול מיוחד לקריצת בצק בגודל הרצוי (את הבצק העודף שומרים בצד).
  • 11 מניחים במרכז עיגול הבצק כפית מהתערובת, מקפלים לחצי ויוצרים צורת סהרונים, מהדקים את מקום הסגירה בעזרת קצה של מזלג ויוצרים פסי שיניים בשולי כל סהרון.
  • 12 מטגנים את הסהרונים בשמן עמוק עד שצד אחד מזהיב והופכים מיד לצד שני להמשך טיגון ומניחים את הסהרונים המוכנים בצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בגרגרי חומוס יבשים: להשרות למשך כ- 12 שעות (במהלך הלילה), לסנן את המים ולשטוף. להוסיף מים קרים בשנית ולבשל כשעה או עד שגרגרי החומוס רכים (לא רכים מדי). יש להוציא מדי פעם את הקצף הלבן שמצטבר במהלך הבישול. יש להוסיף מים במידה וכמות המים פוחתת מתחת לגובה החומוס.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. יש להשתמש בכמות שמן גדולה יותר (תלוי בסיר בו עושים שימוש). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של ברזלי אוצרה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)165211
חלבונים (גרם)3.94 5.03
פחמימות (גרם)2127
מתוכן סוכרים (גרם)1.28 1.63
שומנים (גרם)7.22 9.23
מתוכם שומן רווי (גרם)0.44 0.57
נתרן (מ"ג)275.73352.68
סיבים תזונתיים (גרם)0.77 0.99
מים (גרם)26.5834
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.020.03
ויטמין B (מ"ג)96.720.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.913.72
ויטמין C (מ"ג)1.031.32
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.330.42
סידן (מ"ג)5.286.75
ברזל (מ"ג)0.090.11
מגנזיום (מ"ג)2.53.2
זרחן (מ"ג)78.96
אבץ (מ"ג)0.040.06
אשלגן (מ"ג)33.8843.34
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.3% 21.9% 11.9% 63.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.