דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במידה ומשתמשים בחומוס יבש, משרים את הגרגירים במים ללילה, מסננים ומבשלים עד לריכוך כ-45 דקות (עדיף להשתמש בחומוס משומר - מקצר את התהליך), מסירים את הקליפות, טוחנים ומעבירים לקערה.
  • 2 ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס מים וכף סוכר.
  • 3 שמים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים את תערובת השמרים, המרגרינה המומסת ומתחילים ללוש תוך כדי הוספת מים פושרים (1-2 כוסות תלוי בספיגה של הקמח) עד לקבלת בצק רך וגמיש. מניחים לתפוח חצי שעה.
  • 4 להכנת המלית: מטגנים בשמן את הבצל, מוסיפים את החומוס הטחון ומערבבים היטב, מוסיפים את כל התבלינים.
  • 5 מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים, מניחים כפית גדושה של מלית במרכז, מורחים את קצוות הבצק בחלבון (ניתן גם לסגור ללא החלבון) ומקפלים לשניים. משהים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
  • 6 מחממים שמן עמוק ומטגנים את הכיסונים עד לגוון זהוב.
  • 7 לבריאות.
- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)227257
חלבונים (גרם)5.66 6.41
פחמימות (גרם)3438
מתוכן סוכרים (גרם)2.59 2.93
שומנים (גרם)8.03 9.09
מתוכם שומן רווי (גרם)1.34 1.52
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.02
נתרן (מ"ג)93.3105.6
סיבים תזונתיים (גרם)2.54 2.88
מים (גרם)33.7638.21
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.350.4
ויטמין B (מ"ג)0.710.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.210.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)69.6278.8
ויטמין C (מ"ג)2.853.23
ויטמין E (מ"ג)0.971.1
ויטמין K (מק"ג)4.85.43
סידן (מ"ג)19.7622.37
ברזל (מ"ג)0.790.9
מגנזיום (מ"ג)16.4718.64
זרחן (מ"ג)51.1557.89
אבץ (מ"ג)0.450.51
אשלגן (מ"ג)147.41166.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.721.95
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.470.53
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.251.42
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.323.76
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.253.67

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 16.1% 11.3% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.