דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 212 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים המטוגנים
  • חציל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (990 גרם)
    חתוכים לקוביות עם הקליפה
  • מלח - כפית שטוחה
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    לטיגון
  • הפלפלים והבצל
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • לימון עם קליפה - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (65 גרם)
    חתוך לרצועות דקות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט חצילים מטוגנים עם פלפלים ולימון
סלט חצילים שכולם אוהבים
  • 1 לפזר את המלח על קוביות החצילים, לערבב ולהניח בתוך מסננת כשעה להוצאת הנוזלים.
  • 2 לטגן את החצילים בשמן ולהניח על נייר סופג.
  • 3 לערבב את הפלפלים והבצל עם כל התבלינים והלימון, להוסיף את החצילים המטוגנים, לערבב בעדינות ולהגיש.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 51.2% 4.1% 36.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.27 (1.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב